دوره جامع آموزش رسپبری پای:
جلسه اول-معرفی رسپبری پای
رسپبری پای یک کامپیوتر است که فقط شامل یک برد می شود. به این معنا که تمامی قطعات مورد نیاز برای یک کامپیوتر، از جمله پردازنده، حافظه و کارت گرافیک فقط بر روی یک برد الکترونیکی سوار شده اند. از طرفی رسپبری پای لوازم جانبی رایج مانند مانیتور، کیبرد و یا بلندگو که همراه یک کامپیوتر و یا نوت بوک هستند را ندارند.
چرا رسپبری پای؟
در دهه های گذشته، رایانه های خانگی ابتدایی مانند BBC Micro و Commodore 64 به گونه ای بودند که لازم بود کاربران آنها دانش رایانه ای و آشنایی با زبان برنامه نویسی BASIC را داشته باشند. این موضوع به این دلیل بود که این سیستم ها رابط کاربری مناسبی نداشتند. با گذشت زمان و پیشرفت رایانه های خانگی و موبایل ها، رابط کاربری این سیستم ها پیشرفت زیادی کرد، به گونه ای که کاربر آن هیچ نیازی به دانستن علوم کامپیوتری و برنامه نویسی ندارد. همین موضوع باعث پیدایش رسپبری پای شد. هدف رسپبری پای تهیه یک وسیله کم هزینه و کاربردی برای علاقه مندان به علوم کامیپوتر و برنامه نویسی می باشد که به آنها در توسعه مهارت هایشان کمک کند.
چه کارهایی با رسپبری پای می توان انجام داد؟
کارهایی که با رسپبری پای می توانید انجام دهید، تقریبا نامحدود است. همین موضوع باعث موفقیت خارق العاده این برد شده است. در حالی که در ابتدا فقط برای مقاصد آموزشی طراحی شده بود، ولی به سرعت به یکی از پر فروش ترین رایانه های دنیا تبدیل شد. شما می توانید از رسپبری پای به عنوان رایانه رومیزی، سرور پخش تصاویر، به عنوان مغر اصلی ربات، سیستم نظارت بر یک ایستگاه هوایی، هوشمند سازی و … استفاده کنید.
تفاوت برد رسپبری پای با کامپیوتر:
قبل از اینکه یادگیری و آموزش رسپبری پای را شروع کنید، ابتدا این برد جالب و کاربردی را با سایر کامپیوترها مقایسه می کنیم.
اولین تفاوت برد رسپبری پای با کامپیوترهای معمولی پردازنده آن می باشد که کوچکتر بوده و سرعت پایین تری دارد، همچنین میزان حافظه این برد نیز در مقایسه با کامپیوترهای استاندارد به مراتب کمتر است. در نتیجه تعدادی از نرم افزارها سرعت اجرای پایین تری در رسپبری پای دارند و تعدادی هم ممکن است که اجرا نشوند. پایین تر بودن قدرت پردازنده و کوچک تر بودن آن باعث شده تا به تغذیه پایین تر و خنک سازی کمتری احتیاج داشته باشد. یعنی شما می توانید برد رسپبری پای را با استفاده از یک شارژر موبایل هم راه اندازی کنید و نیازی به تغذیه هایی با فن های پر سر و صدا ندارید.
مانند کامپیوترهای معمولی بر روی برد رسپبری پای تعدادی کانکتور و اتصالات جهت برقراری ارتباط با اسپیکر، مانیتور، کیبرد، میکروفن و … وجود دارد. البته ممکن است که تعدادی از این اتصالات را تا حالا ندیده باشید.
یک پورت مخصوص برای اتصال دوربین ها و یک پورت مخصوص برای اتصال نمایشگر LCD بر روی برد رسپبری پای وجود دارد.
همچنین پین هدر GPIO که برای اتصال ورودی و خروجی های مختلف از جمله، LED ها، کلیدها، سنسورها، موتورها و … می توان از آنها استفاده کرد، در بخشی از برد وجود دارد.
تفاوت دیگری که مابین برد رسپبری پای و کامپیوترهای معمولی وجود دارد، نحوه ذخیره سازی اطلاعات است. کامپیوترهای معمولی از یک هارد داخلی با ظرفیت چند صد گیگا بایت برای ذخیره اطلاعات و سیستم عامل خود استفاده می کنند. در حالی که برد رسپبری پای از کارت حافظه میکرو SD برای ذخیره اطلاعات و سیستم عامل خود استفاده می کند.
آخرین تفاوتی که می توان بیان کرد این است که، سیستم عامل بردهای رسپبری پای با نام Raspbian شناخته می شوند و یک ورژن از سیستم عامل لینوکس است و با سیستم عامل کامپیوترهای معمولی که اکثرا ویندوز و یا مک هستند، متفاوت است. اگرچه افراد بسیار کمی از سیستم عامل لینوکس بر روی کامپیوترهای شخصی خود استفاده می کنند ولی لینوکس سیستم عامل اصلی و پایه سرورهای اینترنتی و سایت های جهانی، موبایل های اندرویدی، تلوزیون ها و بسیاری از سیستم های هوشمندی هستند که ما استفاده می کنیم.
در جلسه دوم دوره جامع آموزش رسپبری پای، یاد خواهید گرفت که چگونه سیستم عامل برد رسپبری پای را بر روی کارت حافظه SD نصب کنید.
میانگین امتیاز ۰ / ۵. تعداد رای: ۰